Dit is er al besproken ivm vernieuwing op RSCA!!!

 

Besproken punten:

1. Vakken beneden achter de goal:
Die moeten vol zitten. Anderlecht heeft de intentie om tegen de start van volgende seizoen de capaciteit te verdubbelen (+250 per vak). Hiervoor liggen drie scenario’s op tafel. Deze worden voorgelegd aan BZ. South Leaders verhuizen dan naar kant Mauves Army . Op termijn worden de S-vakken beneden achter de goal omgevormd tot familietribune. Ook de spandoek van Engie kan dan verdwijnen.

2. Grotere scoreborden om herhalingen te geven:
Dat onderzoek loopt. Er wordt getest of de dakconstructie hiervoor stevig genoeg is. Indien niet wordt er gekeken voor alternatief.

3. Toegang tribune 3:
Er wordt een extra ingang gemaakt. Ook het draaisysteem wordt aangepast waardoor alles vlotter moet verlopen.
Tribune 3 krijgt ook een nieuwe en grotere kantine die toegankelijk is voor de fans uit tribune 3 én 4 (de mogelijkheden worden onderzocht).

4. Betere muziek met dj:
Er komt een dj (DJ Danny) om de fans voor aanvang van de match al op te zwepen. Dat gebeurt al bij de eerste wedstrijd van de Play Offs

5. Opnieuw meer zaterdagavond voetbal:
Een nieuwe wind bij RSCA kan hier misschien verandering in brengen. (vooral) Ook de verkiezingen in oktober kunnen hierbij van belang zijn.

6. Ons stadion moet Anderlecht ademen:
Tribune 4 mag onderhanden genomen worden. Er worden ideeën naar voor geschoven om de grijze muren in de gangen aan te pakken. Paars en wit moet de standaard worden, met foto’s van oud-spelers, slogans en songteksten op de muren. De uitvoering gebeurt door de fans, ondersteund door enkele experts (graffitispuiter, schilder,…) uiteraard. Het materiaal wordt geleverd door RSCA. Opvolgmeeting wordt in de loop van april ingepland.

7. Old school support ‘in den bocht’:
Vakken N15, N16 en N17 worden sfeervakken voor old school support. De Engelse sfeer moet terugkeren naar ons stadion. Abonnementen die niet verlengd worden in deze vakken worden gereserveerd voor een kerngroep van supporters. Die verzamelen bij de supportersclubs een namenlijst van fans die naar deze vakken willen verhuizen. De huidige abonnees worden NIET verplicht om te verhuizen maar krijgen hiervoor wel de kans. Bij de verlenging van hun abonnement gaan zij op de hoogte gebracht worden dat de kans bestaat dat er recht gestaan wordt in hun vak.
Een namenlijst van 150 tot 200 fans wordt opgemaakt.

8. Vernieuwing abonnementen:
Niet voor einde seizoen. De fans krijgen tot (minstens) 10 dagen na einde PO I voorrang om hun abonnement te vernieuwen.

9. Lege plaatsen in stadion:
Fans die moeten passen voor een thuiswedstrijd kunnen hun abonnement vanaf volgend seizoen te huur aanbieden via een platform. Als Anderlecht die vrijgekomen plaats verkoopt, krijgt de abonnee de week nadien de waarde van die wedstrijd (prijs abo gedeeld door 20) teruggestort op zijn/haar rekening. Uiteraard kunnen supporters en supportersclubs de vrije abonnementen nog steeds onderling verhuren of uitwisselen! Dat van vijf keer niet geweest geen voorrang meer bij volgende verlenging, klopt NIET!

10. Mobiliteit en parking:
Ook volgend seizoen worden er op wedstrijddagen shuttlebussen ingelegd van en naar de Cora en Decathlon in Anderlecht.

11. Animatie in stadion:
Vanaf volgend seizoen worden de fans, zowel jong als oud, betrokken bij activiteiten voor de match / tijdens de rust / na de match. Hiermee zijn mooi prijzen te winnen.

12. Aanwezigheid van Anderlecht verspreid over het land en op de luchthaven:
Daar wordt aan gewerkt. De eerste contacten hiervoor zijn al gelegd.